hosting menu left
hosting menu right

interior design logo
PDF Print E-mail

 

Zlatibor

 

 

Planina Zlatibor se nalazi na putu Beograd – Crna Gora. Zlatibor je bez sumnje najvažniji turistički centar Srbije. Priroda je ovde bila darežljiva. Obilje lepote, prostrani proplanci, bujni pašnjaci ispresecani planinskim potocima i prošarani borovima po kojima je planina i dobila ime. Sve do polovine 19. veka naziv za ovo područje bio je Rujno, ali vremenom je ovaj naziv potpuno potisnut.

Na Zlatiboru se sudaraju planinske i morske struje koje pomažu u oporavku i lečenju od plućnih i srčanih bolesti, i naročito štitaste žlezde, bronhijalne astme i malokrvnosti. 

 

 

Zlatibor

 

Zlatibor

 

 

Zbog velikog broja sadržaja, Zlatibor je planina na kojoj turistička sezona traje 365 dana. Za goste se organizuju brojni izleti do drugih turističkih destinacija: muzej narodndog graditeljstva Sirogojno, Mokra Gora i Šarganska osmica, Tara, Bajina Bašta, manastir Mileševa, vodopad Gostilje…Pored toga organizuju se i razne manifestacije kao što su izbor za mis Srbije, sabor narodnog stvaralaštva, likovne kolonije, ,,Pršutijada" ...

Izgrađeni su i brojni sportski tereni, postoje otvoreni i zatvoreni bazeni, kupališta, ski staze i ski liftovi, teretane, kupališta na jezerima..

 

 

 

 

 

 


website hosting main area bottom

Powered by Joomla!. Designed by: cheap hosting reseller hosting packages Valid XHTML and CSS.